Veganistische chocoladetaart – Het BESTE recept!

Hoe maak je een heerlijk en makkelijk veganistisch chocoladetaartrecept, met slechts een paar basisingrediënten. Het is perfect voor elke gelegenheid!

Veganistisch Chocolade Fudge Cake Recept

De beste veganistische chocoladetaart

Deze eenvoudige veganistische cake is een geweldig recept om altijd bij de hand te hebben als een gelegenheid je vraagt ​​om een ​​chocoladetaart te maken.

Omdat er geen gekke ingrediënten of lijnzaadeieren nodig zijn, zal het recept je nooit teleurstellen. Het kan gemakkelijk worden aangepast om veel verschillende smaken te creëren, en niet-veganisten zijn er ook dol op – dus dat weet je het moet zijn Goed!

Probeer ook eens deze Black Bean Brownies – GEEN meel nodig

Eenvoudig recept voor veganistische chocoladetaart

De cake werkt goed bij een van de volgende zaken:

verjaardagen

Barbecueën

Potlucks

Afstuderen

jubilea

Babyborrels

Familiereünies

logeerpartijtjes

Vakantie Bijeenkomsten

Etentjes

Het smaakt als een klassieke chocoladetaart omdat het is een klassieke chocoladetaart!

In tegenstelling tot veel andere veganistische cakerecepten, heeft deze geen enkel ingrediënt nodig dat niet voorkomt in traditionele chocoladetaarten, zoals vlas- of chia-eieren, avocado of zwarte bonen.

Zuiveringszout helpt het te rijzen, en appelmoes of banaan of niet-zuivelyoghurt bindt de cake zonder eieren, en houdt hem ook heerlijk licht en luchtig. Het recept kan zuivelvrij, eivrij, volkoren en zelfs olievrij zijn.

Niemand vermoedt ooit dat het gezonder en veganistisch is.

Enkele portie: Vegan Chocolate Mug Cake

Zuivelvrije, eivrije veganistische chocoladelaagcake

Chocoladetaart Smaken

Mounds Bar Taart: Frost met kokosroom of Vegan Chocolate Mousse, en top met meer geraspte kokos.

Nutella-chocoladetaart: Frost elke laag met chocolade-hazelnootboter of mijn recept voor Healthy Nutella.

Duitse chocolade taart: Voeg een zelfgemaakte of in de winkel gekochte karamelglazuur toe, gemengd met gehakte pecannoten en geroosterde kokosnoot.

Zwarte Woud Vegan Chocoladetaart: Frost met Coconut Whipped Cream of cashewroom, en versier met kersen of kersenjam.

Mokka taart: Voeg een kleine lepel oploskoffie toe aan je favoriete chocoladeglazuur of aan mijn Chocolate Avocado Mousse.

Veganistische chocolade-pindakaastaart: Gebruik pindakaas in plaats van de olie voor een olievrije cake. Frost met het veganistische roomkaasglazuurrecept uit mijn Easy Cinnamon Rolls-post en klop een half kopje pindakaas door het glazuur.

Nu trending: Hoe zoete aardappelen te koken – 3 geheime trucs

Veganistische chocoladetaart met dubbele laag

Hoe maak je een veganistische chocoladetaart?

Begin met het verzamelen van alle ingrediënten.

Verwarm je oven voor op 350 graden Fahrenheit en vet twee 8-inch ronde of vierkante pannen in en zet de pannen opzij.

Roer in een grote mengkom de bloem, cacaopoeder, zout, bakpoeder, zoetstof en optionele chocoladeschilfers door elkaar tot ze gelijkmatig gemengd zijn.

Als u amandelboter gebruikt, verwarm deze dan voorzichtig tot ze zacht en gemakkelijk te roeren is. Klop de notenboter of olie, appelmoes, yoghurt of banaan, water en puur vanille-extract in een nieuwe kom. (Als je wilt dat het een cake met één kom is, werkt het technisch gezien wel om in plaats daarvan alle vloeibare ingrediënten aan de droge mix toe te voegen.)

Giet het natte bij het droge mengsel en roer tot het net gemengd is. Niet te lang mixen. Strijk glad in de voorbereide 8-inch pannen en verdeel het beslag gelijkmatig tussen de pannen.

Bak 25 minuten op het middelste rek van de oven, of totdat de cakes zijn gerezen en een tandenstoker die in het midden van een cake is gestoken, er grotendeels schoon uitkomt.

Laat afkoelen voor het glazuur. (Het is niet verplicht, maar als je kunt wachten, raad ik aan om de cake een nacht te laten staan ​​en pas de volgende dag te proeven, omdat de smaak rijker en zoeter is na een dag zitten.)

Als je klaar bent om te vriezen, ga je met een mes langs de zijkanten van de taartvormen en keer je de chocoladetaart om op twee borden. Frost apart en plaats dan de ene cake op de andere. Voeg glazuur toe aan de zijkanten, serveer en geniet. De cake kan desgewenst van tevoren worden ingevroren.

Ik bewaar restjes graag in de koelkast voor versheid (vooral als ze bevroren zijn met een bederfelijke glazuur) tot een week, maar je kunt ze desgewenst een dag of twee afgedekt op kamertemperatuur bewaren. Taartplakken kunnen ook worden ingevroren.

De beste veganistische chocoladetaart

Veganistische Cake Frosting Recepten

Ik raad deze bakvetvrije Vegan Chocolate Cream Cheese Frosting aan.

Of gebruik gerust je favoriete zelfgemaakte glazuur of een van de hierboven genoemde opties in het gedeelte ‘chocoladetaartaroma’s’ van dit bericht.

Verrassend genoeg zijn er ook veel frostings van winkelmerken die per ongeluk veganistisch zijn, waaronder enkele van de smaken van Duncan Hines, Pillsbury, Simple Mills, Miss Jones en Betty Crocker. Kijk op de etiketten om te zien welke smaken geen melkproducten bevatten.

Bekijk hierboven de video met het recept voor veganistische chocoladetaart

Hoe maak je veganistische chocoladetaart?
  • 2 kopjes spelt of witte bloem (probeer voor low carb dit Keto Cake Recept)
  • 3/4 beker cacaopoeder
  • 1 theelepel natriumcarbonaat
  • 1 theelepel zout
  • 1 beker minichocoladeschilfers, optioneel
  • 1 1/2 beker suiker, of xylitol voor suikervrij
  • 1/2 beker appelmoes, banaan of yoghurt naar keuze
  • 1/2 beker olie, amandelboter, of allergievriendelijke sub
  • 1 1/2 eetlepel puur vanille extract
  • 1 1/2 beker water
  • Verwarm de oven voor op 350 F. Vet twee in 8-inch pannen. Opzij zetten. Roer de bloem, cacaopoeder, bakpoeder, zout, optionele chips en zoetstof in een kom door elkaar. Als u amandelboter gebruikt, verwarm deze dan voorzichtig tot ze zacht en gemakkelijk te roeren is. Klop in een nieuwe kom de olie of notenboter, appelmoes of yoghurt, water en vanille. Giet nat in droog en roer tot het net gemengd is (niet te lang mengen). Giet in de pannen.Bak 25 minuten op het middelste rek of tot het beslag is gerezen en een tandenstoker die in het midden van de cake wordt gestoken, er grotendeels schoon uitkomt. (Ik haal ze er graag uit als ze nog niet gaar zijn, laat ze afkoelen en zet ze dan een nacht in de koelkast. Dit voorkomt te gaar worden en de cakes worden mooi stevig terwijl ze zitten.) Als je kunt wachten, raad ik je ten zeerste aan om niet te proeven tot de volgende dag … deze cake is zoveel rijker en zoeter na een dag zitten! Als je klaar bent om te vriezen, ga je met een mes langs de zijkanten en keer je elke cake om op een groot bord. Frost apart, plaats dan de ene cake op de andere als een dubbellaagse cake gewenst is. Op dit punt kunt u desgewenst ook de zijkanten invriezen. Ik heb eerder in dit bericht een paar van mijn favoriete glazuurrecepten gelinkt.Bekijk voedingsfeiten

Meer veganistische dessertrecepten

Veganistische chocolade brownies

Veganistische Brownies

Veganistische chocoladekoekjes

Veganistische chocoladekoekjes

Chocolade Bananenbrood

Chocolade Bananenbrood

Het beste veganistische cheesecake-feestdessert

Veganistisch Cheesecake Recept

Eenvoudig recept voor chocoladetruffels

Chocolade truffels

De beste zachte zelfgemaakte veganistische kaneelbroodjes

Veganistische kaneelbroodjes







4.93/5

(74)

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Laat een reactie achter

Cateringgennep
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart