Deze zelfgemaakte chocolate chip cookie bars zitten boordevol gezonde ingrediënten en passen perfect in een lunchbox, waardoor je een heerlijk en gezond tussendoortje hebt voor onderweg!
Of je nu op zoek bent naar een gezonde veganistische snack om in de lunchbox van je kind te verpakken, of als je helemaal geen kinderen hebt en gewoon geïnteresseerd bent in gezonde snacks voor jezelf (hallo, dat ben ik ook), deze kleverige chocoladekoekjes repen zijn een eenvoudig recept dat geliefd is bij zowel kinderen als volwassenen.
De chocolate chip snackbars kan zuivelvrij, veganistisch, glutenvrij, graanvrij, geraffineerde suikervrij en volledig olievrij zijn.
En omdat er geen eieren in het recept zitten, kunnen jonge kinderen gerust het koekjesdeeg proeven terwijl ze je helpen in de keuken.
Probeer ook dit Whipped Coffee Recept
Ik heb geen kinderen, dus alle bemonstering van koekjesdeeg als ik deze maak, moet door mij worden gedaan.
Ik weet het… het is een zware baan.
De repen kunnen worden aangepast aan de smaakpapillen van je eigen familie – ik voeg bijvoorbeeld graag rozijnen en chocoladeschilfers toe, maar je kunt ervoor kiezen om gedroogde veenbessen, dadels, kokosnoot, gemalen walnoten of wat je nog meer bij de hand hebt toe te voegen proberen.
Hoewel ik nog nooit een versie zonder chocolade heb geprobeerd (om voor de hand liggende redenen die verband houden met mijn blogtitel), kun je misschien alle chocoladeschilfers verwisselen voor gedroogd fruit. Meld je zeker terug als je het probeert.
Nu trending: Veganistische kaneelbroodjes
Om de repen te maken, begin je met het bekleden van een 8-inch pan met bakpapier of gewoon goed invetten. Zet deze pan opzij.
Voeg alle ingrediënten toe aan een grote mengkom en roer goed om te combineren. Breng over naar de voorbereide 8-inch pan en strijk het beslag glad met een spatel of een tweede vel perkament. Strooi er desgewenst wat extra chocoladeschilfers of toppings naar keuze over.
Bak 13 minuten op het middelste rek van de oven (of 15 minuten als je amandelmeel gebruikt). De repen moeten er na deze tijd uitgehold en kleverig uitzien, en dat is wat je wilt.
Laat ze afkoelen en ze beginnen stevig te worden. Voor extra kleverige repen (mijn voorkeur), serveer na een half uur. Anders laat je ze een nacht losjes afgedekt zitten, en overtollig vocht zal verdampen om je de perfecte stevige, maar toch zachte koekjesreeptextuur te geven.
- 1 beker notenboter naar keuze, of allergievriendelijke sub
- 2/3 beker pure ahornsiroop of ketosiroop, of honing, of agave (of hier is een suikervrije versie: Chocolate Chip Peanut Butter Bars)
- 1/2 beker meel (spelt, wit, haver, sorghum of amandelwerk)
- 2-3 eetlepel gewone of mini-chocoladeschilfers
- 2-3 eetlepel rozijnen, gehakte dadels of extra minichips
- optioneel 2 el geraspte kokosnoot en/of gemalen walnoten
- 1 1/2 theelepel natriumcarbonaat
- 1 theelepel puur vanille extract
- 1/8 theelepel zout
-
Verwarm de oven voor op 325 F. Bekleed een 8-inch vierkante pan met perkament, of vet goed in en zet opzij. Als het niet gemakkelijk kan worden geroerd, verwarm dan de notenboter voorzichtig om zacht te worden. Roer in een kom alle ingrediënten goed door zodat je geen klontje zuiveringszout in het eindresultaat krijgt. Breng het beslag over in de pan en strijk het glad met een spatel of een tweede vel perkament erover (verwijder dan het tweede vel). Indien gewenst kun je er nog wat chocolade of gedroogd fruit bovenop drukken. Bak 13 minuten op het middelste rooster (verhoog tot 15 minuten als je amandelmeel gebruikt). Ze moeten er afgebakken uitzien – laat ze een half uur zitten voor extra kleverige repen, of ’s nachts als je perfecte stevige maar zachte koekjesrepen wilt.Bekijk voedingsfeiten
Meer Gezonde Lunchbox Snacks:
Gezonde Chocoladekoekjes
Veganistische Pindakaaskoekjes
(Of deze Keto Pindakaaskoekjes)
Chocolade Hummus
Courgette Brownies
Veganistisch Bananenbrood
(Of dit Gezonde Bananenbrood)
Chiapudding Recepten
Veganistische Brownies
5/5
(1)
creditSource link